Waarom je een goede strategie nodig hebt

Merkstrategie

Waarom je een goede strategie nodig hebt

Waarom je een goede strategie nodig hebt

We beginnen deze blogreeks natuurlijk bij het begin: strategie en waarom dat nou zo belangrijk is. Ook voor jou als startende ondernemer, of freelancer.

Een goede strategie is de basis. Bijna elke ondernemer heeft er een nodig. De een meer expliciet dan de ander. Je kunt namelijk pas een plan maken als je een doel hebt. Een goede strategie begint dus bij het helder formuleren van je doel. Pas als je je doel weet, dan kun je de routekaart uitstippelen. Dus wanneer je overweegt om een een onderneming te starten, of jezelf in een freelance avontuur te storten, vraag je dan altijd af wat je doel is.

Een duidelijk doel heeft veel voordelen, het zorgt namelijk voor:

  • Betere prestaties
  • Dat je de juiste mensen om je heen verzamelt
  • Dat je flexibel bent in de weg ernaartoe
  • Een heldere en duidelijke boodschap

Maar hoe definieer je je doel? Start met de waarom vraag. Of zoals Simon Sinek zegt: Start with WHY. Jezelf dus de waarom vraag stellen, en niet een keer, maar wel vijf keer. Wat biedt je? En waarom is dat belangrijk? Waarom? Waarom? Waarom? Waarom? Door antwoordt te geven op deze vragen, kun je je doel formuleren, ook wel missie genoemd en ben je al een stap op weg naar je business essence.

Heb jij als (startende) ondernemer een goed antwoord op deze vraag? Weet jij wat je doel is?

Wil je op de hoogte blijven?

Lees verder