Kleur-palet: Oude Meesters in het Rijksmuseum

Colorinspiration

Kleur-palet: Oude Meesters in het Rijksmuseum

Vorige week ging ik (eindelijk!) naar het Rijksmuseum.

Op een zondag, dus hartstikke druk, maar dat mocht de pret niet drukken. Eigenlijk was het precies zoals ik verwacht had. Prachtig verbouwd en veel mooie oude schilderijen. De meeste schilderijen kende ik wel, maar ik was toch vooral geïnspireerd door het kleurgebruik. Er is iets heel moois en ‘echts’ aan veelal zachte kleuren. En door de schildertechnieken hebben de kleuren vaak een enorme diepgang. Veel vergrijsde luchten met donkere wolken en allerlei tinten grijs en blauw. Zo mooi. Dus ik combineerde een paar van mijn snapshots voor een kleurpalet ter inspiratie.

Fijne maandag!

Wil je op de hoogte blijven?

Lees verder