Branding Inspiratie: Mintgroen voor je merk

Studio OCHER

Branding Inspiratie: Mintgroen voor je merk

Wat zegt de kleur mintgroen over je merk

Kleurkeuze zegt heel veel over je merk. Wat dacht je van mintgroen voor je branding?

De kleur groen is kalmerend, balancerend, verjongend. Groen staat voor stabiliteit en inspireert kansen. Mintgroen is een tikje blauwere en lichtere variant. Mintgroen wordt geassocieerd met water, verfrissend, schoon, jong, baby’s, koel, dromerig, zacht, lichtgewicht, mededogen en beschermend. En daarmee is het een kleur die voor veel verschillende branches geschikt is. Een kalme kleur die ook met gezondheid geassocieerd wordt.

Mintgroen combineert goed als kleur

Mintgroen combineert mooi met wit en grijs zoals je in deze voorbeelden. Het is zowel een zachte als krachtige kleur. En kan voor heel veel branches en type bedrijven werken, dat maakt het zo’n leuke kleur. En als je de kleur niet te licht maakt, dan is het ook een krachtige kleur. Met zwart of donkergrijs gecombineerd, kan de kleur ook mannelijk zijn. Mintgroen is heel veelzijdig. 

Maak jij gebruik van de mintgroen in je branding en design? Past dat bij je merk? Wat zegt dat over jou? Laat het me weten, vind ik leuk!

Meer lezen over kleurgebruik in branding? Lees mijn eerdere blog over geel in je branding, goud, zwart-Wit , roze en hartjes, authentieke merken, neutrale kleuren of neon kleuren in je branding.   

bronnen: 1 // 2 // 3 // 4 // 5 // 6

 

Wil je op de hoogte blijven?

Lees verder