Kleur-palet: turquoise met goudgeel

Colorinspiration

Kleur-palet: turquoise met goudgeel

Tijd voor wat vrolijke kleur inspiratie: een turquoise geel combi

Hoewel ik vaak naar ingetogen kleuren nijg, kan ik ook ontzettend blij van wat fellere kleurcombinaties. Een paar lekkere tinten geven de dag direct wat kleur. En turquoise met geel is een hele vrolijke combinatie. Licht turquoise doet alvast aan de zomer denken, zeker in combinatie met de goudgeel tinten. De visuele inspiratie komt van mijn Pinterest Board en daar ontstond zo deze fijne combinatie van kleuren. De wat koelere blauwgroentinten, met vrolijk geel zorgen vast voor een beetje lente en zomer gevoel.

De betekenis en invloed van kleuren fascineren me. Kleur heeft onbewust direct veel invloed op ons. In een oranje kamer voelt het warmer dan in een blauwe kamer van dezelfde temperatuur. De kleur turquoise doet denken aan de zee, en dus oneindigheid, geeft vertrouwen, is koel maar niet kil en een beetje tropisch. Goudgeel is een comfortabele kleur, associeer je met de zon, daardoor verwarmend en voedzaam en vol energie.

Enjoy your day!

Image sources:

1.Japans Boek // 2. Illustration bij Jack Hughes for Harrods  // 3. Marimekko // 4. Pantone Turqoise

Wil je op de hoogte blijven?

Lees verder