Moodboard voor logo en merkdesign: rust, eenvoud maar toch ook chique

Studio OCHER

Moodboard voor logo en merkdesign: rust, eenvoud maar toch ook chique

Rustig moodboard als vertrekpunt voor logodesign

Dit logo moodboard is de eerste stap in het ontwikkelen van een merkdesign voor een psycholoog. Rustige en neutrale kleuren en texturen vormen de basis, met blauwgrijze kleuren als uitgangspunt. Moderne minimalistische typografie zorgt voor een rustige no-nonsense uitstraling. Op basis van de briefing en intake gesprek creëerde ik 3 moodboards die als tool fungeren om in de eerste fase van een design project goed met de opdrachtgever af te stemmen wat de look & feel moet zijn van de te ontwikkelen huisstijl en het logo. Op instagram deelde ik al een moodboard uit dit project dat het niet geworden is (bekijk dat moodboard hier). Werken met moodboards werkt heel prettig in een designproject. De combinatie van beelden, kleuren en textuur in een moodboard communiceert lekker en maakt het voor mijn opdrachtgevers makkelijker it te leggen wat bij ze past of naar welke look & feel ze op zoek zijn. In het moodboard leg ik ook een zoekrichting vast voor de lettertypes. In dit geval cleane en moderne sans serif lettertypes.

What do you think?

Happy sunday!

 

Wil je op de hoogte blijven?

Lees verder