Pantone Spring Colors 2016 : een zacht en optimistisch palet

Colorinspiration

Pantone Spring Colors 2016 : een zacht en optimistisch palet

Pantone kleuren voor het voorjaar 2016

Pantone komt als kleurinstituut elk seizoen met een kleurvoorspelling. Zo ook voor het voorjaar 2016. Dit palet aan kleuren is de voorspelling van pantone voor de mode-branche. Een palet met zachte kleuren die ‘gender-neutral’ zijn volgens pantone. Optimistische kleuren met een rustgevend karakter.

Optimistische kleuren met een rustgevend karakter

Uit het bredere palet, koos ik deze 6 kleuren die mij aanspreken. De ice-coffee kleur is een mooie sterke maar neutrale kleur. De twee rozen, roze quartz en peach echo geven het een zachte maar levendige vrouwelijkheid. Een lila kleur die serenity genoemd is, is een kalmerende kleur die voor rust zorgt. Daar tegenover staat een Lilac grey. Een wat vergrijsdere lila kleur die zorgt voor wat body. Een mooie neutrale grijs die net een beetje extra’s heeft. Buttercup geel geeft het palet wat extra energie. Een vrolijke zonnige kleur. Een mooie combi vind ik het zo.

Benieuwd naar het hele trend-kleur-rapport van Pantone? Dat kun je hier bekijken. 

Wat vind jij van de kleuren en mijn selectie?

 

 

 

 

Wil je op de hoogte blijven?

Lees verder