Hoe stimuleer ik de creativiteit?

Ondernemen en Motivatie

Hoe stimuleer ik de creativiteit?

Deze vrijdag begin ik met een mooie quote over creativiteit: Find another point of view.

En dat is nu precies vaak een oplossing in creatief of design werk. Loop ik even vast, ben ik niet happy met de designrichtingen. Of kom ik er niet uit qua oplossing voor een strategie. Dan helpt dit eigenlijk altijd: mijn perspectief veranderen. De uitdaging van een andere kant bekijken. Het uitgangspunt wijzigen. Of de startpunten of grenzen die ik voor waar aan neem ter discussie stellen. En zo kom ik vaak tot nieuwe inzichten, en ook tot nieuwe (creatieve) oplossingen.

Nog een paar trucjes om tot nieuwe ideeën en inzichten te komen:

– Een onderdeel heel erg uitvergroten en inzoomen

– Twee ideeën met elkaar combineren om zo tot een nieuw idee te komen

– Een idee heel erg versimpelen en op zoek gaan naar de essentie

– Associeren op een woord wat totaal niet met het onderwerp te maken heeft. En door associeren richting het probleem (een omweg nemen dus)

Wat doe jij als je vastloopt in creativiteit?

Happy weekend!

 

 

 

Wil je op de hoogte blijven?

Lees verder