5 inspirerende TED talks over strategie voor creatieve ondernemers

Merkstrategie

5 inspirerende TED talks over strategie voor creatieve ondernemers

Januari is al weer vol van start. En het voorjaar staat al weer vol met mooie en uitdagende projecten. En ik merk aan mijn inbox dat de kerstvakantie en de jaarwisseling bij veel creatieve ondernemers een tijd van bezinning en nieuwe plannen is. Een logisch moment voor creatieve keuzes. Maar hoe ga je om met je strategie en hoe maak je keuzes? Ben je meer een type dat op basis van rationele argumenten beslist, of meer op basis van gevoel en intuïtie? Maar ook als je dat weet is het wel eens fijn om een break te hebben en je te laten inspireren door sprekers die een kijk hebben of een bijzonder inzicht delen. Over strategie, keuzes maken en succes.

Daarom selecteerde ik 5 inspirerende talks over strategie:

 

1. Ruth Chang: How to make hard choices

Het belangrijkste bij strategie is keuzes maken. En deze inspirerende talk van Ruth Chang, geeft een mooie kijk op het maken van moeilijke keuzes.

 

2. Angela Lee Duckworth : The key to success? Grit

Deze talk gaat over succes en hoe je kunt voorspellen of je succesvol wordt.

 

3. David Kelley: How to build your creative confidence

Zoals de titel al aangeeft een mooie talk over het bouwen aan je creatieve zelfvertrouwen, op basis waarvan je je keuzes en strategie kunt baseren.

 

4. Margaret Heffernan: Dare to disagree

Businesses zouden uniek en eigen moeten zijn, en vooral eigen keuzes moeten maken. Dus kopieer niet zomaar je concurrent, maar maak echt je eigen afwegingen. En durf het oneens te zijn, met de standaard in de markt, met hoe dingen ‘normaal’ gedaan worden. want uit zo’n inzicht kunnen mooie nieuwe ideeën en strategieën ontstaan.

 

5. Martin Reeves: Your strategy needs a strategy

Deze korte talk, is misschien een beetje saai, maar geeft wel een duidelijk beeld, van de veranderende wereld, en dat er niet 1 oplossing is voor de perfecte strategie. Elke bedrijf en situatie is anders en heeft een andere aanpak nodig.

Nog tips of een andere TED talk die je op strategisch gebied heeft geholpen, let me know!

Wil je op de hoogte blijven?

Lees verder