Inspiration Boost : Seth Godin over ondernemend zijn

Ondernemen en Motivatie

Inspiration Boost : Seth Godin over ondernemend zijn

2013/05 Seth Godin | Q&A from CreativeMornings on Vimeo.

Inspiratie is altijd fijn toch? Zeker als het van Seth Godin komt.Al jarenlang een echte marketinggoeroe. En weet altijd weer interessante en prikkelende dingen te zeggen. Hij zet mij vaak echt aan het denken en komt met nieuwe inzichten, bemoedigende woorden en weet heldere keuzes te maken. Daarom is hij zo fijn om naar te kijken en te luisteren. Hij hield deze talk bij Creative Mornings  NY (in veel steden wordt ook maandelijks een Creative Mornings georganiseerd, zeker de moeite waard!). Dus neem even 20 minuten en laat je inspireren!

Hij bespreekt een paar interessante dingen, die volgens hem achteruit werken (‘backwards’). Hieronder een paar statements die mij aan het denken zetten:

  1. Great clients create great designers. Pas als je de juiste klanten hebt, en aantrekt en behoud, word je succesvol als designer.
  2. Patience is for the inpatient. Overnight succes bestaat niet. Je moet geduldig ongeduldig zijn om succes te hebben/krijgen.
  3. Leading up. My boss won’t let me. Als je iets wilt doen, moet je ook het risico en de verantwoordelijkheid nemen. Als werknemer of als ondernemer.
  4. Be in there for the work not for the credit.
  5. Connections create power. You’ll need to collaborate, to connect and to create value.
  6. If they don’t get it, go somewhere else. Als je niet met de juiste mensen samenwerkt, ga dan op zoek naar collega’s of mensen om samen te werken die het wel begrijpen.
  7. Be your own client. En bedenk dat wat je maakt niet voor iedereen is. Niet iedereen hoeft het mooi of goed te vinden.

En nog veel meer… bekijk dus vooral het filmpje!

Wil je op de hoogte blijven?

Lees verder