Succes op je eigen manier

Ondernemen en Motivatie

Succes op je eigen manier

Deze quote over succes zette me deze zondagmorgen aan het denken. Want succes vraagt meestal om doorzettingsvermogen, je echt ergens in verdiepen. En dit consistent blijven doen. Daar geloof ik zeker in. Het duurt namelijk even voordat je doelgroep je gaat herkennen en kennen om je boodschap. Dat vergt tijd. En een consistent verhaal.

Het succes stappenplan

Mijn Facebook tijdlijn staat vol gesponsorde post van gurus en coaches die me gouden bergen beloven. Dat succes komt door de beste FB advertentie strategie of het juist inzetten van Instagram voor je bedrijf. Met mooie stappenplannen en checklist. Ze beloven direct succes als je het stappenplan of de formule volgt. Het klinkt zo fijn, en ook een beetje makkelijk. Gewoon de stappen volgen en succes verzekerd.

En natuurlijk is het ergens waar. Er zijn bewezen strategieën en formules.

Maar iedereen is anders, iedere creatieve ondernemer moet zijn eigen formule vinden voor de eigen business. Natuurlijk kun je leren van succesverhalen, of bewezen tactieken gebruiken. Maar je zult je eigen business en dus formule moeten ontwikkelen. Want jij en jouw business zijn niet te vergelijken met anderen.  Dus je zult toch echt zelf verantwoordelijkheid moeten nemen voor je eigen strategie, doel, richting en droom. Waar wil je heen? Dan pas kun je beslissen hoe je daar wilt komen.

Dat geldt ook voor marketing. Ik ga je geen gouden marketing strategie beloven. Want daar geloof ik persoonlijk niet in. Er is niet een formule die voor elke ondernemer werkt. Maar er is wel het effect van consistentie. Door consequent je passie en waarde te tonen bouw je je merk en naam. En natuurlijk zijn er best slimme tactieken die je kunt leren en succesvol kunt toepassen. Maar kijk alsjeblieft vooral naar dat wat bij jou past. En maak daar slimme keuzes in. En ik besef me dat het maken van slimme keuzes juist wel weer strategisch & marketing inzicht en ervaring vraagt.

Dit waren zomaar wat van mijn gedachten op deze zondag. Wat betekent succes voor jou?

Wil je op de hoogte blijven?

Lees verder