BRAND DESIGN

Goed design is goed voor business. Wil je geweldig design dat moeiteloos communiceert, je merk echt onderscheidend maakt en zorgt voor een betere verkoop? We creëren een echt onderscheidend en relevant design dat je sterk neerzet in de markt.

HET PROCES

Brand design proces

1. BRIEFING & KICK OFF

We starten niet meteen met schetsen, maar met jou! Jouw verhaal en drive zijn het fundament van je merk. De eerste stap is om dieper in te gaan op je merkwaarden, doelen en doelgroep. We sturen je ter voorbereiding een briefingsdoc en tijdens de kick off meeting bespreken we jouw verhaal.

2.DESIGNSTRATEGY & MOODBOARD

Op basis van je input, stellen we een design strategy samen, waarin we ingaan op je doelgroep, concurrentie, en hoe het design je merkdoelen kan ondersteunen. Samen met het moodboard zorgen we er zo voor dat we de juiste visuele kant op gaan.

3. DESIGN CONCEPTS

Hier wordt het echt leuk. Op basis van de strategie en het moodboard maken we een eerste vertaalslag voor de nieuwe visuele identiteit. Door het proces verkennen we verschillende opties en kiezen wat het beste bij de ambities en de doelgroep past.

4. DESIGN DELIVERY

We werken het gekozen designconcept uit en leveren je de huisstijl op. Compleet met toelichting zodat jij aan de slag kan om je nieuwe design te implementeren. Mocht je willen dat we je drukwerk begeleiden, dan helpen we je daar graag mee.

Design isn’t just about how something looks.
It’s about how it makes people feel.

HOE GA JIJ JE MERKVERHAAL VERTELLEN?
WE HEBBEN DRIE BRANDDESIGN PAKKETTEN OM JE TE HELPEN EEN GEWELDIG MERK TE CREËREN.

DOORLOOPTIJD 5 weken

Brand design start

Een simpel pakket, perfect voor de startende ondernemer. The basics om aan de slag te gaan met een geweldig merk te bouwen. Of als je een lichte refresh nodig hebt om weer helemaal up to date te zijn.

Wat je kunt verwachten:

moodboard & creative direction
1 primair logo
1 secundair logo
typografie
kleurpalet
1 digital / print ontwerp

DOORLOOPTIJD 7-8 weken

Merkstrategie +
Brand design start

Perfect voor de startende ondernemer als je een sterke en goede basis neer wilt zetten inclusief een heldere strategie.

Wat je kunt verwachten:

2 werksessies Brand Magic
Recap strategie document
+
Brand Design Start

DOORLOOPTIJD 6-7 weken

Brand design package

Een volledig brand design package, om een volledige en consistente ervaring voor je doelgroep te creëren. Een complete package passend bij je merkambities.

Wat je kunt verwachten:

moodboard & creative direction
1 primair logo
2-3 secundaire logo’s
CUSTOM PATROON
typografie
kleurpalet
3-4 digital/ print ontwerpen

Let’s get started

FAQ

VEELGESTELDE VRAGEN, MET METEEN HET ANTWOORD.

 • Werk je met bestaande logo's?

  We pakken elk project op dezelfde manier aan, met een frisse open insteek. Niets staat wat ons betreft vast, zodat we alle beste opties samen verkennen. Vaak is het zo dat als je onderdelen gaat wijzigen het totaal plaatje niet meer klopt. Vandaar dat we graag alles aanpakken. Heb je een bestaand logo, en wil je dat behouden, neem dan contact op om te kijken of we wel een match zijn.
 • Wat als ik alleen op zoek ben naar een logo?

  We vragen ons af of dat wel echt zo is. Je merk is namelijk zoveel meer dan een logo. Daarom is onze aanpak ook echt gebaseerd op het creëren van een hele sterke basis, en die omvat naast logo ook minimaal een kleurpalet, vormtaal, typografie en richtlijnen voor visuele communicatie.
 • Hoe lang duurt het branding proces?

  Gemiddeld 6 weken. Minimaal 4-5 weken, maximaal 7-8 weken.
 • Wat is een digital of print ontwerp?

  Dit is het ontwerp van een van je communicatie uitingen, oftewel als drukbestand zodat je het kan laten printen, ofwel een digitaal bestand. Denk aan visitekaartje, briefpapier, social media header, instagram template, brochure, ebook etc.
 • Heb je ook een toegankelijker aanbod?

  Qua brand design niet, we geloven in onze gedegen aanpak en die vraagt onze inzet, aandacht en tijd.
 • Doe je ook websites?

  Zeker, we ontwerpen en bouwen volledige op maat websites, zodat je merkdesign helemaal doorvertaald kan worden naar een online ervaring.